يافتاحسلام به نظرتون بعيد نمياد بنابر نظريه شما در احکام خداوند نسخ صورت ميگيره و نعوذ بالله خداوند مجبور بوده و يا فقط زماني احکام رو صادر کرده دوتا دليل اولتون بيشتر توجيه به نظر مياد حکم خداوند توجيه پذير نيست همون طور که انقدرمنزلت زن و دختر رو پيامبر صلي الله عليه و اله بالا بردند ديگه اين انقد مشکل نبوده که انقد طول بکشه بعد هزار سال ديگه ما بخوايم فهيم تر باشيم بهتر بفهميم اگر مثل شراب هم بود تا اخر عمرشون تغيير ميدادند قرار نبوده بعد از ايشون شريعت و پيامبري بياد که تصحيح کنه يا کامل کنهوقتي اخرين پيامبر هستند اخرين احکام رو ميارند و از عدالت خداوند بدور هست که بخواد آينده نگري در احکام نداشته باشه اونم بعد از اخرين پيامبرشنظراتون بيشتر التقاطي هست اول و اخرش که اشتباه هست حالا وسطش ديگه نص قران هست نميشه ا ز دين که هرجاشو دوست داريم بگيريم يه سري احکام صريح داريم که جاي شبهه و ترديد نداره يکيشم همين ارث زن هست برا اينکه در يک جامعه و زندگي متعادل مرد نان اور خونه هست اينکه ما تغيير کرديم به خاطر شرايط دليل بر اين نميشه احکام خدارو تغيير بديم شرايط زندگي رو تصحيح و درست کنيم اگه هر کسي و هرچيزي سرجاي خودش باشه با قوانين الهي به مشکل برنميخوريمحرفي نيست خيلي از خانواده ها خواهري زندگيش ممکنه سخت تر از برادري باشه و ما فکر کنيم چرا ارث اين کمترهولي يه خانواده ايده ال رو هميشه بايد در نظر گرفت و بار مسئوليت به عهده مرداست بيخود ي گردن خانمها نبايد انداختاسلام خيلي هم لطف کرده در حق خانمها: نفقه حتي حقوق براي کارش عشق احترام کرامت نفس محبت عزت کرامت يه ذره هم خانمها با درايت باشند خيلي چيزهاي ديگه هم دارند احتياجي نيست براي کمک بهشون حکم خدارو تغيير داديه ذره مردها و زن هارو باهم اصلاح کرد هرکدوم جاي خودشون باشند لازم نيست حکم خداوند رو تغيير داد حکم خداوند بجا بوده و هست.
به نام خدا و با سلام
ضمن تشكر از اظهار نظرتان به عرض برسانم كه تفصيل پاسخ را در پست بعدي ان شاء الله خواهم داد؛ اما آنچه به اجمال قابل عرض است، اين است كه:
اولاً، تغيير در دين امري ساري و جاري است و اين مورد قبول علماي ماست و اگر تعبير آنها نسخ نيست، اما آنچه از آن به احكام متغير و ثانويه و اضطراري ياد مي كنند، چيزي جز نسخ نيست.
ثانياً، هرگز ديه و ارث به جاي نفقه و مهر و مانند آن نيست تا گفته شود، اين به جاي آن است و لذا مساوات برقرار است. به علاوه اگر زنان در مواردي خود مسئول خرجي خانواده بودند، آيا ارث و ديه اش برابر مرد خواهد بود.
ثالثاً، هرگز امروزه معقول نيست، زناني كه داراي تخصص و تحصيلات علمي شده اند و مي توانند نقش مفيدي در جامعه بر عهده بگيرند، ملزم كرد، مثل گذشته در خانه بنشينند. به خصوص آن كه در مواردي اساساً به متخصص زن نياز ضروري است و شايسته نيست مردان به امور مربوط به زنان بپردازند.
رابعاً، تشابه ميان حقوق زنان و بردگان و ذمّيان نشان مي دهد كه در گذشته به زنان مثل بردگان و ذمّيان نگاه مي شده است و اين يعني شهروند درجه دوم حساب كردن آنان، و لذا بايد گفت: اين تلقي مردمان گذشته بوده است و امروزه چنين تلقي و تصوري پذيرش ندارد. اسلامي كه دأبش انعطاف پذيري و امضاي تلقي عقلاء بوده، بعيد مي نمايد، در شرايط فعلي نيز تلقي عقلاء را امضاء نكند.
موفق باشيد.